Om mig

 

WATERCOLOURARTIST

Benny Stigsson

Hej!

Jag har målat sedan slutet av -90 talet. Jag är till viss del självlärd men har gått några en-dagars kurser på akvarellcenter i Sollentuna med Maria Ginzburg (Sverige) och David Taylor (Australien). År 2000 var jag i England på en veckas workshop med Ron Ranson. 2009 var jag på en ny workshop i Spanien med Joseph Zbukvic från Australien, som är en stor förebild. Sedan dess har jag deltagit i ytterligare ett par workshops med Zbukvic som ägde rum i Frankrike samt  på Korsika. På dessa kurser har den största upplevelsen varit att måla ute på plats (plein air) vilket jag mer och mer försöker att göra här hemma också.

Jag har sedan 2004 haft ett 30-tal separat-utställningar och på senare år även deltagit i en del samlingsutställningar och några jurybedömda utställningar. 2013 kom bl a tre av mina akvareller med på Liljevalchs Vårsalong.

 

Utställning i Köping utställningshall, Köpings konstförening. Står bredvid min tavla "Wet Road New York", som var med på utställningen i Shanghai.

Benny har haft stora framgångar med sitt måleri och förklarar i en intervju 2014 vad hemligheten är.

– Intresse och mycket jobb. Jag vill ju inte bara avbilda, jag vill göra ett avtryck också, få med en känsla, säger han.

 

Enköpings-Posten

 

Bilder

Bilder

Benny Stigsson


WatercolourartistCONTACT

 

Email:

bennystigsson@live.se

 

Mobil:

+46 73 5016170

 

OFFERS

 

Watercolours

 


 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved

ORIENTATION

 

About

 

Contact