Liljevalchs

157 konstnärer med sammanlagt 316 verk. Jag deltog med 3 st. akvareller.


Mina tavlor på vårsalongen:


Jag delar samma teori som min "mentor" Joseph Zbukvic, från Australien, som går ut på att akvarellerna  förhoppningsvis "talar för sig själva", att det finns en liten berättelse som betraktaren kan hitta i den. Det är iallafall min tanke med det mesta jag målar, om det så handlar om en gata fullt med människor och bilar eller en stilla morgon vid näckrosdammen. Att den ska "kommunicera" med publiken.


Bidrag 1: Green Reflections                 

Tavlan är målad hemma i min ateljé efter ett foto som jag fått lånat av min vän Tomas, före- ställande hans segelbåt vid en ö som heter Granskär i närheten av Birka. Den gröna skogen som speglades i vattnet var det tilltalade mig främst, men jag tycker också om att måla segelbåtar trots att jag aldrig seglat.

 

Bidrag 2: Vila, Köpings hamn               

Tavlan påbörjades på plats i småbåtshamnen men gjordes färdigt i ateljén. Återigen båtar och en fin spegling som inspirerade mig.

 

 

Bidrag 3: Näckrosviken, Annsjön       

Även denna akvarell är målad efter ett foto i ateljén. Fotot tog jag själv hos mina vänner vid deras sommarstuga i Ljusfallshammar. Roligast tycker jag att det är när man kan stå på platsen och måla, men det är inte alltid det mest praktiska. På plats, eller "plein air" som det också heter, får man så många fler färgintryck än från ett foto, och man kan känna stämningen på ett helt annat sätt.


Några bilder från Vårsalongen...


BENNY STIGSSON


Kolsva

073 - 5016170

bennystigsson@live.se

Copyright © All Rights Reserved